Ik stop met de goodiebags

Gisteren mocht ik weer een heel mooi evenement presenteren. Heerlijk ik hou van dat vak en samenwerken met een bevlogen organisatie. Hostmanship, presenteren en samen met een team iets moois neerzetten. Steevast is daar weer het 'vergeet niet bij het weggaan-tasje'. Eigenlijk wringt er al langer iets. Gisteren heb ik me er ook weer debet aan gemaakt, maar dit keer voor het laatst. Vanochtend keek ik naar de inhoud en baalde van mijn eigen 'hebberigheid' gisteren. Het is officieel. Ik heb een besluit genomen. 

Ik stop met goodiebags meenemen. Natuurlijk snap ik het dat mensen het heerlijk vinden dingen te krijgen en dat het fijn is om je klanten iets mee te geven, maar eerlijk gezegd vind ik het 9 van de 10 keer gebaseerd op een hoop buitenkant en hebberigheid. Om nog maar niet te spreken van de ongelooflijke hoeveelheid papier/spullen/plastic/metaal vaak met reclameuitingen die je vaak toch helemaal niet gebruikt. 

Hoeveel spiegeltjes, monstertjes, doosjes, waardebonnen en pennen kan een mens hebben. Zonde voor het milieu. En in mijn ogen onnodig. Daarnaast heb ik heel weinig spullen in huis, dus voor mij is het vaak extra 'stuff' waar ik weer iets voor moet verzinnen wat ik ermee moet. Alleen voor de 'ego' en de 'heb' is geen goede reden in deze tijd meer waarin we gelukkig veel bewuster zijn. Ik vind het ook niet meer hip of passen in de nieuwe economie. Een tijd waarin duurzaamheid en sociaal maatschappelijk bewustzijn booming zijn. We met meer aandacht omgaan met de wereld. Onze wereld. 

Dus bij deze .... Voor mij geen goodiebags met 'stuff' meer...Tenzij we een leuk creatief en innovatief alternatief vol echte waarde voor de goodiebag verzinnen vinden waarbij een bedrijf €5.00 namens mij naar een (lokaal) goed doel overmaakt. Of dat er in de goodiebag een deel 'tijd' zit die ze als bedrijf doneren aan de sociale maatschappij en daarmee lokaal een verschil maken. Als ze dat verzamelen in een soort 'sociaal spaarpotje' en daar dan iemand mee helpen. Dan wordt de goodiebag pas echt een 'goodiebag' of wellicht zelfs een 'dogoodbag'. Daar zou ik dan wel weer echt heel gelukkig van worden en word ik jouw grote ambassadeur. Beloofd!