Hart In De Fik.

Geïnspireerd door het verhaal van mijn stad Rotterdam en de gezamenlijk trots en bevlogenheid, ging ik op avontuur zowel in binnen- als buitenland op zoek naar: "Waar gaat jouw hart echt van in de fik?"

Die fik werd mijn kompas. Het bracht mij op een inspirerend avontuur langs 'aangefikte" mensen. Van local heroes tot bekende (zaken)mensen. Mensen die de wereld aanfikken en een verschil maken. Durven en daadkracht.Niet alleen voor zichzelf, maar ook voor de wereld om hen heen. Ik ontdekte dat wie je bent, wat je doet of waar je vandaan komt, iedereen heeft iets waar zijn of haar hart van in de fik gaat van binnenuit geïnspireerd zijn. Wat je ook doet, jouw fik is jouw core-business. Daarmee creëer je fans. Het is jouw core-business die fik gaande te houden. Zowel privé als zakelijk. In contact met je jezelf, je dierbaren, je collega's, jouw klanten en/of jouw community. 

Michèle is een inspirerende spreker die haar publiek weet te raken, te vermaken én te inspireren. In 2012 wist ze in 30 dagen haar eigen droombaan te creëren, vlak voordat ze de sociale dienst in zou gaan. Zonder geld, de juiste kennis of ervaring. Maar met behulp van FIK, sociale media en haar netwerk.  Haar inspirerende avontuur bracht haar vele ontmoetingen, daadkracht en wijze levenslessen. 

Haar uit-het-leven-gegrepen verhalen en powerpointloze inspiratiesessies vol ’Rotterdamse flair’, humor en kwetsbaarheid maken haar serieuze boodschap en kick-ass levenslessen herkenbaar voor iedereen van ’trainingspakken’ tot ‘maatpakken’. 

Als spreker neemt zij op een interactieve haar publiek mee in een wereld van mogelijkheden en werpt ze een ander licht op zaken en het creëren van je eigen geluk. Zowel in je werk als in je persoonlijke leven.

 

@MicheleSparrebm lights our lights! Well done! #TEDxRotterdam
— Maarten van der Schaal - Debatrix

Ervaar het zelf

 

VISUAL RECORDING VAN KEYNOTE: "JOUW CORE-BUSINESS? BLIJVEN DOEN WAAR JE HART VAN IN DE FIK GAAT"

CREATED BY: JEROEN BLIJSIE - THE VISUAL CONNECTION

CREATED BY: JEROEN BLIJSIE - THE VISUAL CONNECTION

“If your actions inspire others to dream more, learn more, do more and become more, you are a leader.

— John Quincy Adams
 

 

KLANTEN

“Voor de lancering van een nieuwe organisatie hebben we Michèle benaderd om als spreker op te treden. Vanaf het eerste contact werd duidelijk wat een goede keuze dat was. Betrokken en overlopend van ideeën bracht ze gelijk toegevoegde waarde in het voortraject. Tijdens de bijeenkomst inspireerde ze een tot de nok toe gevulde zaal met haar verhaal. Gepresenteerd vol passie, met hart en ziel. Daarbij volop oog houdend voor de boodschap die ze te brengen had en waarbij de Rotterdamse directheid goed doel trof. Ze sluit goed aan op het soort publiek en soort bijeenkomst en raakt de mensen daar waar het er toe doet. Voor ons een gouden greep als afsluiter van deze bijeenkomst. Van harte aanbevolen!”
— — Saskia Engels - NIBIG
Michèle is an energetic, inspiring and charismatic person. Her initiative, dedication and generosity make her a fantastic resource. Michèle demonstrated the ability to work effectively with a diverse group of people of widely varying cultures and backgrounds. I highly recommend Michèle as a speaker and inspirator. 
— Robert Dilts - Author, Consultant, Founder of NLPU, California USA, Co-developer & Master Trainer of NLP

IN DE MEDIA

In de afgelopen jaren werkte Michèle mee aan het boek 'Jij bent bijzonder' van Esther Jacobs en Josje Feller. In 2016 aan het boek 'Live Your Talks' van Jojanneke van den Bosch over het verschil tussen het houden van een TED-Talk en een business presentation. En in hetzelfde jaar het boek van Linda Commandeur: "Zo simpel is het dus wel".


Bekendheid kreeg ze door 30 dagen voordat ze de sociale dienst in zou gaan, besloot om in die 30 dagen via haar netwerk en sociale media haar eigen droombaan te gaan creëren. Ze werd door het blad Vrouw&Passie genomineerd als 'Inspirator 2013'. Verscheen met haar authentieke niet-lullen-maar-poetsen in allerlei media, van BNR Nieuwsradio tot HP De Tijd, Libelle, Algemeen Dagblad en nog veel meer.

Haar Rotterdams recht-uit-het-hart blogs gingen meer dan eens viraal. In november 2016 stond ze als spreker op TEDxRotterdam met haar talk: "Be The Light That Ignites Other Lights"

 

 

SOCIAL MEDIA SPEAKS OUT:

“Michèle Sparreboom your talk really moved me.

— Maya Roeland

“Hartstikke gaaf, Michèle, dat je met jouw verhaal anderen inspireert tot het op hun beurt inspireren van anderen. Yay! ❤

— Jojanneke Van Den Bosch - Social Media Expert

“How to build a serious business out of inspiration - opens a secret Michèle Sparreboom @michelesparrebm #TEDxRotterdam #AspiretoInspire #010

— TEDxRotterdam

“Michèle Sparreboom jij kunt lullen & poetsen!!! woorden & daden!!!

— Marcella van Berkel - Europol

“Great talk @MicheleSparrebm ! Be the light that ignites other lights #aspiretoinspire

— Tamara Heskes - Marketing Communicatie Manager

“Michèle Sparreboom, heb je TedX gezien en meid wat heb jij dat GEWELDIG gedaan!!! #trots op mijn oud-collega met zoveel girlpower in d’r donder :)!

— Alexandra de Mul - regio directeur GITP Zuidwest

“Don’t ask “What do you want to do in life?” but “What sets your heart in fire?”. That’s your compass in life @MicheleSparrebm #TEDxRotterdam

— Lorenz - Product Designer

“Aspire to inspire- wat een mooi verhaal @TEDxRotterdam @MicheleSparrebm

— Femke Moonen - Talent Development Manager at Experis Nederland

“Zat in de zaal en je raakte iedereen!

— Simone Dijkman Leeuwenkamp - webredacteur CAK

“OMG Michèle Sparreboom! Zit je TEDTalk te bekijken en je ontroerd me...zo goed! Sjezus!

— Wendy Edens - Eventorganizer

“WOW WOW WOW WAT EEN POWERVROUW!!! Ik ben ontroerd van je mooie boodschap.

— Esther Nieuwenhuys - KLM Service Center

“She did it! And nailed it. Today. By doing something that sets her heart on fire: to inspire others and make serious business out of it.
Michèle Sparreboom is the light that ignited other lights. And she showed that today. To 900 people at her bucketlist number 1 stage #TEDxROTTERDAM. And I must say, nothing touches more than seeing someone shining bright, getting the most out of herself and making her dream come true. Right there in that moment on stage.

— Pauline van Rijckevorssel - Ondernemer