If your actions inspire others to dream more, learn more, do more and become more, you are a leader.
— John Quincy Adams

1. JOUW FIK = JOUW CORE-BUSINESS


"Blijven doen waar je hart van in de fik gaat, dat is jouw core-business." Michèle leerde dat altijd 'aan' staan heel natuurlijk is voor veel mensen. Voor je het weet ga je mee in de 'rat race' van het (ondernemende) leven. Wat je ook doet, jouw fik is jouw core-business. Daarmee creëer je fans. Het is jouw core-business die fik gaande te houden. Zowel privé als zakelijk. In contact met je jezelf, je dierbaren, je collega's, jouw klanten en/of jouw community. Maar hoe zorg je ervoor dat je hart in de fik blijft gaan van jezelf, je leven en jouw business? Dat zowel jij als jouw werk futureproof blijven. Zelfs wanneer je groter groeit of te maken krijgt met allerlei 'randvoorwaarden'. Jouw fik is  jouw beste reclame. Maar ook je reden voor leven, werk of ondernemen. Van essentieel belang je niet te laten afleiden door zaken die de fik doen doven. Maar hoe? Michèle neemt je in deze energieke sessie mee op een avontuur vol ’Rotterdamse flair’, humor en eerlijkheid en deelt ze haar kick-ass levenslessen, tools, tips en tricks uit de praktijk herkenbaar voor iedereen van ’trainingspakken’ tot 'naaldhakken' en ‘maatpakken.

@MicheleSparrebm lights our lights! Well done! #TEDxRotterdam
— Maarten van der Schaal - Debatrix

2. HART IN DE FIK - EEN WERELD VAN VERSCHIL

We leven in een fascinerende tijd. Een wereld vol in transitie. Dagelijks maken mensen over de hele wereld een impact. Ze doen waar hun hart van in de fik gaat en maken daarmee en wereld van verschil. Voor zichzelf. En de wereld om hen heen. Persoonlijk of professioneel. Lokaal, regionaal of nationaal. Er is een hele groep mensen die dagelijks vol durf, daadkracht en doorzettingsvermogen, maar bovenaal vol 'fik' de handen uit de mouwen steken, op zoek naar het antwoord: "Hoe kan het ook anders voor de wereld van morgen?" 

Van local heroes en bekende (zaken)mensen. Van studenten tot professor. Van jonge honden tot rijpe zielen. Mensen in loondienst en (sociaal)ondernemers. Van Rotterdam-Zuid tot de Achterhoek. In de zorg, het onderwijs, op het gebied van duurzaamheid of voor jongeren met een uitdagend randje. De urban influencers en de wereldverbeteraars. Het gaat er niet om wie je bent of wat je doet, maar het verschil wat je maakt. Voor jezelf en de wereld om je heen. Dat verschil maken, dat is succes. 

Deze mensen zijn bevlogen. Ze zien een uitdaging, raken geïnspireerd door mogelijkheden en besluiten zelf nieuwsgierig een waardevol onderdeel van de oplossing te worden. Zelfs als niemand het nog ziet of gelooft, gaan zij door. Wat beweegt hen? Hoe doen ze wat ze doen? Pionieren, experimenteren, fouten maken, bijschaven, succes hebben en een verschil maken.  Niet gedreven door indruk maken, maar door impact maken. Ik ging op avontuur zowel in binnen- als buitenland op zoek naar: "Waar gaat jouw hart echt van in de fik?"

Die fik werd mijn kompas. Een inspirerend avontuur langs 'aangefikte" mensen. Mensen die zich bezig houden met een wereld die aan het veranderen is. Wat zijn hun kwaliteiten. Waar geloven ze in? Hoe zetten ze door waar anderen opgeven of niet geloven. Hoe doe je dat? Een wereld van verschil maken? Ik ontdekte dat wie je bent, wat je doet of waar je vandaan komt, iedereen heeft iets waar zijn of haar hart van in de fik gaat van binnenuit geïnspireerd zijn. Die daarmee de mensen om hem/haar heen aantikt.

Michèle is een inspirerende spreker die haar publiek weet te raken, te vermaken én te inspireren. In 2012 wist ze in 30 dagen haar eigen droombaan te creëren, vlak voordat ze de sociale dienst in zou gaan. Zonder geld, de juiste kennis of ervaring. Maar met behulp van FIK, sociale media en haar netwerk.  Haar inspirerende avontuur bracht haar vele ontmoetingen, daadkracht en wijze levenslessen. Haar uit-het-leven-gegrepen verhalen en powerpointloze inspiratiesessies vol ’Rotterdamse flair’, humor en kwetsbaarheid maken haar serieuze boodschap en kick-ass levenslessen herkenbaar voor iedereen van ’trainingspakken’ tot ‘maatpakken’. 
Als spreker neemt zij op een interactieve haar publiek mee in een wereld van mogelijkheden en werpt ze een ander licht op zaken en het creëren van je eigen geluk. Zowel in je werk als in je persoonlijke leven.

“How to build a serious business out of inspiration - opens a secret Michèle Sparreboom @michelesparrebm #TEDxRotterdam #AspiretoInspire #010

— TEDxRotterdam

Ervaar het zelf

 

VISUAL RECORDING VAN KEYNOTE: "JOUW CORE-BUSINESS? BLIJVEN DOEN WAAR JE HART VAN IN DE FIK GAAT"

CREATED BY: JEROEN BLIJSIE - THE VISUAL CONNECTION

CREATED BY: JEROEN BLIJSIE - THE VISUAL CONNECTION

 

 

KLANTEN

“Voor de lancering van een nieuwe organisatie hebben we Michèle benaderd om als spreker op te treden. Vanaf het eerste contact werd duidelijk wat een goede keuze dat was. Betrokken en overlopend van ideeën bracht ze gelijk toegevoegde waarde in het voortraject. Tijdens de bijeenkomst inspireerde ze een tot de nok toe gevulde zaal met haar verhaal. Gepresenteerd vol passie, met hart en ziel. Daarbij volop oog houdend voor de boodschap die ze te brengen had en waarbij de Rotterdamse directheid goed doel trof. Ze sluit goed aan op het soort publiek en soort bijeenkomst en raakt de mensen daar waar het er toe doet. Voor ons een gouden greep als afsluiter van deze bijeenkomst. Van harte aanbevolen!”
— — Saskia Engels - NIBIG
Michèle is an energetic, inspiring and charismatic person. Her initiative, dedication and generosity make her a fantastic resource. Michèle demonstrated the ability to work effectively with a diverse group of people of widely varying cultures and backgrounds. I highly recommend Michèle as a speaker and inspirator. 
— Robert Dilts - Author, Consultant, Founder of NLPU, California USA, Co-developer & Master Trainer of NLP

IN DE MEDIA

In de afgelopen jaren werkte Michèle mee aan het boek 'Jij bent bijzonder' van Esther Jacobs en Josje Feller. In 2016 aan het boek 'Live Your Talks' van Jojanneke van den Bosch over het verschil tussen het houden van een TED-Talk en een business presentation. En in hetzelfde jaar het boek van Linda Commandeur: "Zo simpel is het dus wel".


Bekendheid kreeg ze door 30 dagen voordat ze de sociale dienst in zou gaan, besloot om in die 30 dagen via haar netwerk en sociale media haar eigen droombaan te gaan creëren. Ze werd door het blad Vrouw&Passie genomineerd als 'Inspirator 2013'. Verscheen met haar authentieke niet-lullen-maar-poetsen in allerlei media, van BNR Nieuwsradio tot HP De Tijd, Libelle, Algemeen Dagblad en nog veel meer.

Haar Rotterdams recht-uit-het-hart blogs gingen meer dan eens viraal. In november 2016 stond ze als spreker op TEDxRotterdam met haar talk: "Be The Light That Ignites Other Lights"

 

SOCIAL MEDIA SPEAKS OUT:

“Michèle Sparreboom your talk really moved me.

— Maya Roeland

“Hartstikke gaaf, Michèle, dat je met jouw verhaal anderen inspireert tot het op hun beurt inspireren van anderen. Yay! ❤

— Jojanneke Van Den Bosch - Social Media Expert

“Michèle Sparreboom jij kunt lullen & poetsen!!! woorden & daden!!!

— Marcella van Berkel - Europol

“Great talk @MicheleSparrebm ! Be the light that ignites other lights #aspiretoinspire

— Tamara Heskes - Marketing Communicatie Manager

“Michèle Sparreboom, heb je TedX gezien en meid wat heb jij dat GEWELDIG gedaan!!! #trots op mijn oud-collega met zoveel girlpower in d’r donder :)!

— Alexandra de Mul - regio directeur GITP Zuidwest

“Don’t ask “What do you want to do in life?” but “What sets your heart in fire?”. That’s your compass in life @MicheleSparrebm #TEDxRotterdam

— Lorenz - Product Designer

“Aspire to inspire- wat een mooi verhaal @TEDxRotterdam @MicheleSparrebm

— Femke Moonen - Talent Development Manager at Experis Nederland

“Zat in de zaal en je raakte iedereen!

— Simone Dijkman Leeuwenkamp - webredacteur CAK

“OMG Michèle Sparreboom! Zit je TEDTalk te bekijken en je ontroerd me...zo goed! Sjezus!

— Wendy Edens - Eventorganizer

“WOW WOW WOW WAT EEN POWERVROUW!!! Ik ben ontroerd van je mooie boodschap.

— Esther Nieuwenhuys - KLM Service Center

“She did it! And nailed it. Today. By doing something that sets her heart on fire: to inspire others and make serious business out of it.
Michèle Sparreboom is the light that ignited other lights. And she showed that today. To 900 people at her bucketlist number 1 stage #TEDxROTTERDAM. And I must say, nothing touches more than seeing someone shining bright, getting the most out of herself and making her dream come true. Right there in that moment on stage.

— Pauline van Rijckevorssel - Ondernemer