Wat mensen zo ongelooflijk boeiend maakt

Als kind was ik al gefascineerd door mensen en hun verhalen. Wat ze doen en hoe ze dat doen. Mijn vriendin Patty Golsteijn en ik zaten laatst te werken in ons favoriete Rotterdamse koffiebar, Baker&Moore. Er loopt een dame langs met wie ik in gesprek raak. Nadat zij weer is doorgelopen, kijk ik Patty aan, die haar hoofd schudt. Jij ben echt ongelooflijk! "Wat dan?", vraag ik met een vragende blik.

"Het is flipping unbelievable. Jij hebt echt zo de gave dat je met een volkomen onbekende contact maakt en binnen vijf minuten ontdekt waar iemands hart van in de fik gaat. Het maakt je echt geen zak uit. Jij haalt moeiteloos iemands levensverhaal omhoog. Ik snap daar helemaal geen reet van hoe je dat doet. Ik zou niet eens weten welke vraag ik eerst zou moeten stellen. (NB. Patty is juist weer heel goed in het delen van kennis, antwoorden en oplossingen bieden) Maar jij bent gewoon gefascineerd door wat mensen leuk maakt. Of iemand nou directeur is, of een lokale vrijwilliger in een speeltuin. Jij lult met iedereen. Je doet het niet omdat je het moet doen, maar omdat jij ziet op de een of andere manier zo natuurlijk ziet, wat iemand zo boeiend maakt. Op een ontwapende manier ben je zo oprecht bevlogen en geïnteresseerd en daar van te leren.Jij moet de rest van je leven alleen maar vragen stellen, verhalen omhoog halen en delen met de wereld. Daar verander jij echt de wereld een stukje"

Dit deed ik al als klein meisje. Daarom is mijn werk als spreker, eigenaar van een platform met bijzondere talks, presentator en talkshow-host niet mijn werk, maar mijn allergrootste mooie bijzondere liefdevolle liefde en soms f*cking challenging levensavontuur. Mensen met harten in de fik, die veranderen de wereld is mijn stellige overtuiging! Ze stralen. Ze fascineren. Ze inspireren. Door hen te ontmoeten, met ze te praten, ze te interviewen over hoe ze doen wat ze doen, wat ze geloven over zichzelf en de wereld, hoe ze dingen voor elkaar krijgen. Zo maak ik mijn eigen leven iedere dag leuker en boeiender.

Daarmee creëer ik iedere dag mijn allerleukste life-university. Hun lef en hun kick-ass real-life verhalen laten mij iedere dag ontdekken en verwonderen. Ik leer van ze. Mijn hart gaat in de fik van hun inspiratie en ik vreet hun levenslessen. Niet uit de boekjes. Niet de theorie van de koude grond of irritante tegeltjeswijsheden. Nee. Ze laten me zien dat het ECHT kan. Ze geven mij levensvaardigheden die ik als een echt McGyver inzet bij het verwezenlijken van mijn dromen, wensen en ideeên. 

Iedereen heeft wel iets waar je hart van in de fik gaat. Soms moet je het alleen weer even afstoffen en ontdekken. De een krijgt het door alles van dolfijnen te verzamelen, de ander door te schrijven, weer iemand ligt de wereld op door te praten over een bijzonder project, vrijwilligerswerk of een sport. Het kan groot zijn. Het kan klein zijn. Maar het is mijn absolute overtuiging dat Iedereen het in zich heeft. Maak het jouw absolute business om daarnaar te avonturieren en er iedere dag een beetje meer van te doen. Niets zo leuk wanneer mensen tot leven komen en je ze ziet praten over waar hun levensenergie sneller van gaat stromen.

Door een podium te geven aan mensen die hun hart in de fik hebben en hun verhalen te delen met een publiek, is het mijn intentie de wereld daarin te laten meedelen. Zo iedere dag de wereld een beetje leuker, mooier en interessanter te maken. Saaie zakelijke voordrachten worden ineens veel boeiender wanneer je vraagt waarom iemand zo tof vindt wat hij/zij doet. Waar hij of zijn in gelooft. Waar iemands hart van in de fik gaat. Dan krijg je een compleet ander verhaal. Dat creëert betrokkenheid. Hoe meer harten er in de fik te gaan. Hoe boeiender, authentieker en toffer de wereld wordt is mijn bescheiden, maar bovenal bevlogen mening.