Toffe superchick op de radio

Woensdag 13 januari was ik een uur lang te gast bij het programma Chicks And The City op RTV Rijnmond om te praten over het Hoe&Waarom van Project Tof. Zo was ik ineens 'Superchick' zoals ze dat noemen. Leuk om te horen, dat ik de superchick factor nog heb om mijn 40e! 

De week daarvoor was Rotterdammer Ferry Zandvliet in de uitzending geweest. Hij was aanwezig bij de aanslagen in Le Bataclan in Parijs en wist gelukkig samen met zijn vrienden te ontkomen. Zijn indrukwekkende verhaal hield me ademloos aan de radio gekluisterd, toen hij werd geïnterviewd. Project Tof is geïnspireerd door Davide Martello, de pianist die voor Le Bataclan op zijn vleugel Imagine besloot te spelen. Waarmee hij mensen in besloot om hoop, moed, troost en inspiratie te geven. Daarom werd ik de week na Ferry uitgenodigd.

„Ik kan de mensen niet terughalen, maar ik kan achterblijvers hopelijk inspireren met muziek. En wanneer mensen geïnspireerd zijn, kunnen ze alles aan. Daarom speelde ik Imagine.”
— Davide Martello

Het ontvangst in de studio was superhartelijk. Presentator Natasja Morales en ik klikten direct. We raakten zo in gesprek, dat we uiteindelijk met alle chicks (en ik op mijn kittige hakjes) door het Radio Rijnmond gebouw moest rennen om op tijd voor de uitzending te zijn. Het werd een mooi gesprek en tegelijk een hilarische boel in de studio. Met side-chicks Suzanne Bruseker, die toevallig ook Vriend Van Project Tof is, en Linda van Hoorn die allerlei vragen op mij afvuurden.

Chicks Anna en Frankelina zorgden in de tussentijd voor livestreaming beelden via Meerkat. Waarbij de guilty pleasure van Natasja en ondergetekende, dansen op Holiday van Madonna, live werd gebroadcast. Laten we zo zeggen, na je 40e ben je aan alle schaamte wel voorbij en doe je gewoon waar je hart van in de fik gaat. Dancing like nobody is watching.

Wil de uitzending terughoren? Dat kan hier.