Hoe een 'ja' mij direct naar een hoogtepunt bracht

Van ExcuusTruus naar supermagnetisch

Vorig jaar zei ik tegen iemand met een ExcuusTruus-stemming: "Weet je wat jij eens moet doen, zeg gewoon 30 dagen JA tegen het leven en alles wat het voor jou in petto heeft." Deze toffe dame kreeg vervolgens echt alles voor elkaar in 2015. Ik lag helemaal in een deuk hoe één zin op het juiste moment iemand vol in beweging bracht. Van haar 'afhankelijke' situatie en gejammer kwam er echt een oer in deze vrouw naar boven, die zorgde voor een ongekende ommezwaai. Geweldig om te zien! Die power en focus was echt rete-inspirerend en maakte haar supermagnetisch. Ze vond een heel tof huisje in de door haar gewenste straat en zelfs een nieuwe baan . Geïnspireerd door haar succes heb ik besloten om voor 2016 mijn eigen wijze woorden op te volgen. 

Mijn woord voor 2016 is: JA!

 • Ja tegen het leven

 • Ja tegen plezier

 • Ja tegen overvloed

 • Ja tegen liefde

 • Ja tegen genieten

 • Ja tegen vrienden

 • Ja tegen mooie projecten

 • Ja tegen succes en ja naar alles wat te maken heeft met alles wat het leven mooi en bijzonder maakt.

 • Ja tegen joie de vivre / La dolce vita / de kunst van het leven

 • Ja tegen nieuwe avonturen

 • Ja tegen grenzen verleggen

 • Ja tegen beleven en genieten

 • Ja tegen mijn toffe klanten en samenwerkingspartners

 • Ja tegen reizen

 • Ja tegen inspiratie, creativiteit en daadkracht

 • Ja tegen levenslust en vitaliteit

 • Uit volle borst JA!!!!!

 

Zeg eens JAAAAA!

 

Het is 18.00 uur en over 6 uur begint 2016. Ik lig nog even in bed als ik dit bericht van mijn nicht op mijn whatsapp zie: 

"Hee Mies, waar slaap je de eerste nacht van je toffe 2016???"Wij hebben een gastenverblijf voor mijn ouders geboekt op de 25e verdieping van 44/floors Apartments in De Rotterdam (note: aan de voet van de Erasmusbrug ), maar door ziekte kunnen ze er geen gebruik van maken. Het is voor 2 personen. Morgenochtend ontbijt bij ons!!! Wat zeg je ervan?" 

 

Screw it! Let's do it!

 

Het oorspronkelijke plan was met drie meiden te stappen in Bird en de eerste nacht van mijn avontuur te slapen bij Tamara. Patty haakte 's middags af. Zij besloot om heerlijk Oud&Nieuw met zichzelf door te brengen. Iets wat ik twee jaar geleden ook had gedaan en wat echt een cadeautje was. Het komt wel goed uit dat we nu dus maar met z'n tweeën zijn. Ik bel Tamara en zeg: "Denk je dat we ooit voor €30,00 per persoon in De Rotterdam kunnen overnachten met Oud&Nieuw?" Aan de andere kant van de telefoon, hoor ik: "Uhhh nee", waarop ik roep: "We gaan op avontuur!"


"Pak je toiletspullen", zeg ik tegen een inmiddels jubelende Tamara, die nog harder 'jaaaa' gilt dan ik, "want wij starten ons nieuwe jaar op de één van de tofste locaties in Rotterdam en toasten we met uitzicht op de Erasmusbrug en het vuurwerk op het tofste jaar ooit. Dansen in Bird kan een andere keer ook!" 
Ik spring uit bed, hijs mezelf in een kittig outfitje. In de haast graai ik wat toiletspullen bij elkaar en mijn 'nieuwjaarsduik-uitrusting' voor morgen gaat ook mee. Nog geen uur later zit ik in de auto om op dit onverwachtse avontuur te gaan. 

 

De mooiste start van het tofste jaar ooit: 2016!

 

Mijn nicht Marcella en haar man Rob wonen op de 35e van De Rotterdam. Vanuit een hoekappartement staan we met ons neus op de brug en op het vuurwerk. Het allermooiste spektakel en uitzicht vanuit de stad waar ik zo ongelooflijk veel van hou. 

De volgende ochtend worden Tamara en ik wakker met het ochtendlicht dat ons een subliem uitzicht schenkt. Met een paar oliebollen en een pakje appelsap aanschouwen we het lichtspektakel. Ik moet zeggen, dat op die hoogte mijn knieën wel een beetje Foxy Foxtrot doen, maar het mag de pret niet drukken. Na een snelle douche besluiten we vlak voor het ontbijt nog even over de Wilhelminapier en een stukje Katendrecht te wandelen. Tot ons grote plezier staan overal 'mooie boodschappen'. Wat kunnen we toch genieten van deze wereldstad, die ook gewoon nog zo heerlijk dorps kan aanvoelen.

Nog even ontbijten bij Marcella en Rob en dan in de auto om Patty op te halen voor het eerste item van mijn bucketlist: De Nieuwjaarsduik. Ik heb gekozen voor Hoek van Holland, omdat daar het inschrijfgeld naar de Stichting Zeldzame Ziekten gaat. Duiken voor het goede doel. Dat voelt dubbel tof!

Als de afgelopen 24 uur een voorbode is van mijn 2016, dan teken ik per direct!