Eten verbindt tijdens de toffe zondaglunch

De allereerste Toffe Zondaglunch zondag 17 januari jl. was een groot succes. Gewone, fijne en dus toffe mensen kwamen uit Amsterdam, Den Bosch, de buurt van Eindhoven en natuurlijk Rotterdam bij elkaar in een Rotterdamse Huiskamer. 

Het doe ik al jaren. Het is namelijk simpel. Eten verbindt is mijn stellige overtuiging. Het idee: Neem een ruimte, nodig allerlei verschillende mensen uit en vraag ze om iets kleins te eten en te drinken mee te nemen waar je zelf gelukkig van wordt. Zelf gemaakt of zelf gekocht.  Om met elkaar eten en drinken te delen. Elkaar te voeden. Met lekker eten. Met inspiratie. Nieuwe ontmoetingen, oude bekenden. Ontdekkingen, toffe tips en AHA-momenten. Met spontane verhalen. Maar bovenal gewoon een simpelweg gezellige middag met mooie fijne aardige mensen, die elkaar op een andere manier wellicht nooit zouden ontmoeten. Een prachtige combinatie van heel veel lachen. luchtigheid en ook weer diepgang. De een heeft een recept van zijn oma gemaakt. De ander in de snelheid een mandje bij de Appie vol gegooid. De een gezond. De ander goddelijke zoetigheden.  

Oh ja. Een aanvullende tip. Wanneer je mensen allemaal een eigen BBB-setje laat meenemen (beker, bord en bestek) heb je na afloop ook geen afwas. 

Aan het eind van de dag heb ik alle recepten, een mooi verhaal en een toffe kadotip verzameld en als cadeautje gestuurd naar alle vrienden van Project Tof. Zo gaat inspiratie als een lopend vuurtje.

Dit jaar organiseer ik meer Toffe Zondag Lunches, picknicks of andere leuke meet-ups in het kader van Project Tof. Wanneer je op de hoogte wilt blijven van Project Tof en wat we organiseren