Aha-erlebnis van Sjaan Swabber

Ik kwakkel al 6 weken waanzinnig door die kakgriep die half Nederland lam legt. Met moeite sjok ik vooruit omdat mijn energie zo laag is en ik hoest als een zeebonk aan de zware shag. Op dit moment kost alles even moeite...en eerlijk...ik baal stevig. Omdat juist nu het leven echt te gek is. Alles waar ik ooit voor heb gewerkt. Alles wat ik heb durven loslaten. Waarvoor ik dingen heb gelaten om te komen waar ik wist dat ik wilde komen. Waar ik in heb gelooft en voor ben door blijven zetten, no matter what...dat ligt rijkelijk voor me. Klaar om te oogsten en van te genieten. Met volle teugen. Hart In De Fik gaat super. Ik heb een heerlijke relatie met de leukste....waar ik bijzonder van geniet en waar ik gewoon in alle simpelheid heel gelukkig mee ben. Mijn moedertje gaat goed met haar gezondheid. Mijn vrienden, familie, de mensen met wie ik werk zijn allemaal leuk. Alles klopt.

Piepen als Bassie

Ik wil vol genieten, maar voel me als een uitgebluste tokkie die op trektocht door de woestijn draalt. Het is zondagochtend en ik lig al 12 uur lang in bed..Mijn lief had gisteren een event, dus die dus slaapt lekker thuis. En ik ben alleen met mijn hoofd. Inmiddels lig ik als een miepende en piepende Bassie me een beetje zielig te voelen. Sjokkend heb ik een kop koffie gemaakt en met die bak pleur in mijn handen, denk ik ineens terug aan de jaren dat mijn zus en vriendin zo vreselijk ziek waren en ook aan mijn herstel na mijn eigen ongeluk. De ziekte en zorgvan mijn moeder. Verlies van banen, huis en geld. Dat kwam toen allemaal tezamen als een fucking tsunami of life. Ineens besef ik me....I did it.... die hele marathon is voorbij....Ik heb het gehaald! Joehoe....dit wat ik nu ervaar is peanuts appeltje eitje twee vingers in mijn neus daarbij vergeleken....en er verschijnt een grijns op mijn gezicht....wat over me heen komt is ineens opluchting, blijheid en diepe dankbaarheid....want jeminee hoe sterk en ongelooflijk veerkrachtig ben je als mens....hoe sterk moet je soms zijn, maar het gaat ook weer over....logisch dat je even moet uitpuffen en herstellen na zo'n marathon. Hoe heerlijk dat je nu mag genieten van je prestatie. Dat het nu allemaal zo goed en fijn gaat in mijn leven en hoe gelukkig maar bovenal dankbaar ik daarvoor ben. Ook al voel ik me nu heel even als Sjaan Swabber.

Ook dit gaat weer voorbij

Ineens klinken Danie's dappere woorden en haar prachtig stralende mooie glimlach weer: "Ook dit gaat weer voorbij".....Ik weet hoe rijk ik ben met vrienden en vriendinnen om mij heen.... die me met hun liefde, wijsheid en kracht ook echt al die jaren verder geholpen hebben. Om krachtig te blijven. Dus bel ik mijn lieve vriendin en tweede kadomoeder Aria Den Hartog. Ze is mijn hippiemama met een niet lullen maar poetsen houding. Ze is kinesiologe, vriendin en rots in de branding. Dus hoe fijn, dat je kunt zeggen: "Aar, ik kom er zelf gewoon even niet meer uit." En ik op zondagochtend om 10:00 uur liefdevol zometeen bij haar op de behandeltafel mag komen liggen om even gebalanceerd te worden. Waarna we altijd weer met een kop koffie in onze hand heerlijk als vriendinnen bijbeppen.over ons leven... Wat voel ik me dan rijk....want ik weet dat het soms gewoon een kwestie is van de energie weer op gang krijgen. Waardoor ik weet dat ik tussen nu en een halve dag weer sterk op mijn pootjes sta. Want ik heb een ding geleerd van Aria wanneer stress je lichaam blokkeert en de energie weer gaat lopen, dan gaat de rest van het lijf en het leven gewoon mee. Soms moet er gewoon even een steentje verlegd worden.

"Ik wil graag een hulplijn inzetten"

Je hoeft het niet alleen te doen. Soms heb je gewoon een liefdevolle hulplijn nodig. Maar dan moet je wel eerlijk durven zijn dat je het zelf even niet weet en dat je gewoon rustig hulp vraagt aan een ander. Net zoals jij die liefdevol geeft, wanneer een vriend of vriendin belt. That's what friends are for.

Je Lijf - Je Leven

Voor iedereen die interesse heeft wat Aria doet. Ik roep altijd: "Aria maakt alles logisch" Ze heeft een prachtig boek geschreven: "Bodycoaching: Je Lijf, Je Leven. Met haar ruim 30 jaar ervaring. Aria is een van die mensen die mij heeft geholpen om te komen waar ik nu sta. Door mij waanzinnige inzichten te geven hoe stress werkt en het effect op je leven.


"Dit boek gaat over ontmoetingen en ook over ‘ont-moeten’. Jezelf ontmoeten en je lichaam bewust worden. Het gaat over lef om te leven, over moed in plaats van moet. Over het kiezen voor kracht in plaats van macht. Het gaat over jou…"

Handige inzichten afgewisseld met superleuke verhalen uit haar eigen reizen over de wereld. Ik zal de link erbij vermelden als je zelf ook een paar AHA-momenten wilt ervaren. wilhttp://www.bodycoachinginternational.com/Boek/

Aria.jpg
Wanneer je werkelijk in harmonie bent met je lichaam, wordt het een vertrouwde leraar en gids.
— Deepak Chopra