MIJN EIGEN HART IN DE FIK VERHAAL

Miesworld

Op mijn 18e vertrok ik naar Spanje om als presentator te werken in 4-sterrenhotels op Mallorca en Ibiza. In 5 talen praatte ik de hele avond aan elkaar. Daarna besloot ik dat ik de wereld in wilde. Al op mijn 23e had ik alles wat je kon wensen. Een goed salaris, mooi koophuis, een auto onder mijn kont en reizen over de hele wereld. Slapen in mooie 5-sterrenhotels, koffie drinken in San Francisco en luxe eten onder de Sydney Harbour Bridge en alles van safari tot Chinese Muur, Taj Mahal en genieten van witte stranden in de meest exotische oorden.

Wet van Murphy


Tussen mijn 30e en 38e trad de Wet van Murphy in werking, nam mijn leven over als een ware tsunamie en gooide alles wat veilig en bekend was compleet overhoop. Een ware ravage. In een paar jaar tijd verloor ik alles. Ik kreeg een auto-ongeluk en werd afgekeurd voor mijn werk. Waardoor ik van een 'wereldvrouw' in beweging een zittende kantoormiep achter een 'box' werd. Mijn zusje en mijn vriendin overleden in korte tijd, en daarna verloor ik ook nog mijn huis, mijn geld, mijn relatie en de lijst gaat door. Maar bovenal verloor ik de essentie van mezelf. Ik was even compleet kwijt wie ik was. Op een zeker moment stond ik echt in mijn allergrootste nachtmerrie. Dat werd tegelijkertijd ook het moment dat er een oerkracht ontwaakte in mij doordat ik ontdekte hoe kort het leven is. Als een ouder die door het vuur gaat voor zijn kids, zo besloot ik het heft in eigen handen te nemen voor mijn eigen geluk. Mijn oude leven was dood. Maar mijn nieuwe leven werd geboren. En daar zou ik iets heel moois en waardevols van gaan maken. Het werd de start van een heel nieuw leven en avontuur, omdat ik besloot dat ik op het eind van mijn leven deze wereld wil verlaten met een ongelooflijk gevoel van trots en voldoening.
 

Inspiratie als 'core business' van jouw leven

Ik besloot van inspiratie 'mijn core business' te maken. Meer te gaan doen, waar het ik echt gelukkig van word. Waar mijn hart echt van in de fik gaat. En loslaten wat niet meer past. Soms vond ik het doodeng en liep het bijna dun mijn broek uit, maar ik had net een mm meer lef. Zo ben ik mijn angsten gaan overwinnen. Als een echte McGyver met af en toe ongelooflijke Bridget Jones achtige avonturen, maar ontwaakte ik ook een Elisabeth Gilbert, een BA Baracus en een Oprah in mij. Ik heb nooit mezelf opgegeven. Hoe heftig het ook was. Dat is ook waarom ik nu doe wat ik doe. Mijn eigen geluk en succes creëren en door deze verhalen en lessen te delen, kan ik die fik verspreiden. Mensen moeten zien dat je altijd onmetelijk krachtig bent als mens en ongekende mogelijkheden hebt. Je moet alleen op zoek naar inspirerende rolmodellen en op pad gaan.

Een avontuur naar de essentie van mijzelf en alles waar mijn hart van in de fik gaat. Ik kwam langzaam weer tot leven en beloofde mezelf om de rest van mijn leven iedere dag voldoening van mezelf, mijn leven en werk te hebben.


In 30 dagen mijn leven weer vol in beweging

Uiteindelijk had ik in 2012 nog 30 dagen tot mijn WW-uitkering in een sociale dienst uitkering zou veranderen. Ik werd door een Rotterdamse ambtenaar uitgedaagd mijn verhaal over veranderkracht en het maken van een verschil in je eigen leven te gaan delen op een podium, omdat mensen meer inspirerende verhalen moeten horen over mogelijkheden. Ik dacht dat hij gek was geworden. Het was sociale dienst of mijn eigen droombaan creëren. Ik had niets te verliezen en alles te winnen. Zo startte mijn ondernemersavontuur. Zonder geld, de benodigde kennis of ervaring besloot ik ervoor te gaan. Maar slechts met behulp van sociale media, mijn netwerk en een flink portie geloof, focus en daadkracht lukte het me om vol in beweging te komen. In 30 dagen had ik al een wereld van verschil gemaakt. Voor mezelf. Maar omdat ik al mijn verhalen deelde via blogs en Facebook, groeide mijn netwerk en community in een rap tempo en voor ik het wist stond ik met mijn verhaal in verschillende media in zowel NL als zelfs over de grenzen, zoals in België en Curacao.


Nieuwe avonturen en belevenissen
 

In de afgelopen jaren werkte ik mee aan het boek 'Jij bent bijzonder' van Esther Jacobs en Josje Feller en dit jaar aan het boek 'Live Your Talks' van Jojanneke van den Bosch over het verschil tussen het houden van een TED-Talk en een business presentation en 'Zo Simpel Is Het Dus Wel' van Linda Commandeur. Ik werd door het blad Vrouw&Passie genomineerd als 'Inspirator 2013'. Verscheen ik ineens in allerlei media, van BNR Nieuwsradio tot HP De Tijd, Libelle, Algemeen Dagblad en nog veel meer. Mijn Rotterdams recht-uit-het-hart blogs gingen meer dan eens viraal (af en toe tot mijn grote verwondering). .

Het leven begint bij 40


Je beschrijft mij dus het beste als een toevallige maar inmiddels hele trotse 40-plusser, ondernemer en een selfmade woman met Rotterdamse flair. Een echte niet-lullen-maar-poetser, gecombineerd met een flinke scheut humor, relativeringsvermogen en zelfspot, twee klontjes moderne hippie en een bevlogenheid voor mensen, eten, simpele levenskunst en in de praktijk opgedane wijsheid en diepgang.

Maar bovenal beschrijf je me als iemand die ongelooflijk dankbaar voor mijn leven. Voor mijn veerkracht, mijn geloof in mezelf, de kunst om mijn pijn te doorstaan en focus te houden op betere tijden en voor het durven, doen en doorzetten bij het nog iets beters maken uit een ongelooflijk moeilijk periode. Mijn nichtje Vlinder van 15 maanden overleed in 2013 en toen wist ik. Daniëlle, Els en ook Vlinder, zij hebben het leven niet meer, maar ik wel. Hun dood maakte dat ik tot leven kwam. 

Ik ben ongelooflijk dankbaar voor hoe mijn leven nu is. Ik durf te beweren dat de kwaliteit van mijn leven nu vele malen hoger is, dan in de tijd dat ik alles had op materialistisch gebied. Ik gebruik mijn hoofd, maar ik leef vanuit mijn hart. 

Want ja, ik geloof in een mooiere wereld vol love, peace and happiness. Eerlijke verhalen. De kracht van samen met de mensen om je heen. Maar ook in bewustwording, aandacht voor jezelf, je omgeving, elkaar en de wereld en doe-het-zelf veranderkracht. Niet gaan zitten afwachten tot het beter word, maar jezelf en je ongemakken overwinnen, de voldoening ontdekken van zelf 'de klauwen uit de mouwen' steken, je wensen waarmaken en succesvol mijn eigen bijdrage leveren aan een wereld waarin in graag wil leven. Hoe groot of klein dan ook.

Daarnaast ben ik gek op een heel simpel maar kwalitatief mooi en goed leven. Word ik gelukkig van zeelucht, schreeuwende meeuwen en een moot gebakken vis aan de waterkant. Droom ik ervan om in de buurt van de zee te wonen en daarom liggen er plannen om te verhuizen naar Zeeland. Daarnaast word ik dolgelukkig van lekker eten, reizen, beleven, mensen ontmoeten die toffe dingen doen, hun bijzondere verhalen, mijn vrienden, familie, fietsen door mijn mooie hometown Rotterdam. Met een tweede grote liefde, Schouwen-Duivenland, omdat ik geraakt word door haar prachtige natuur en simpele schoonheid.

Op mijn inspiratietour ben ik nieuwsgierig naar HOE ik zelf mijn wereld kan waarmaken en ben ik gefascineerd door ontmoetingen met inspirerende mensen, local heroes, changemakers en hun boeiende verhalen.

Ik neem je via mijn verhalen mee in die ontmoetingen, mee op mijn avonturen en belevenissen waarmee ik iedere dag leer, groei en mogelijkheden ontdek. Over mijn dromen, wensen, grenzen verleggende kansen, uitdagingen, 'failures' en successen. In de hoop dat het jou ook inspireert en een ondeugende grijns op je gezicht tovert, denkend aan jouw eigen mogelijkheden.

Door deze ontmoetingen maak ik graag mijn eigen studie en daarmee de wereld om mij heen leuker, mooier en boeiender. En ik hoop de jouwe ook.

Als spreker, blogger en schrijver en met mijn projecten voor een betere wereld is het mijn doel om mezelf blij het maken en tegelijkertijd met mijn verhalen mensen te raken, te vermaken, maar bovenal te inspireren over zichzelf. Mijn mooiste moment kwam toen ik gevraagd werd voor TEDxROTTERDAM in 2016 met als thema 'Aspire To Inspire'. Vier jaar eerder had ik geen idee wat ik precies ging doen als ondernemer en lachte de zakenwereld mij uit toen ik riep: "Ik ga van inspiratie serious business maken". Maar ik wist vanuit mijn eigen ervaring, dat inspiratie en geïnspireerd zijn, net zo belangrijk is als ademhalen. Nu werd ik hiervoor gevraagd voor een van de mooiste podia die je kunt bedenken. DREAMS DO COME TRUE!

Ik vond het doodeng om in Calvinistisch Nederland en doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg mijn Rotterdamse Hippie Missie te delen: "Be the light that ignites other lights". Maar ik weet een ding. Als iedereen gaat doen wat echt zijn of haar missie, maar ook grootste plezier en bevlogenheid is in het leven, dan gaan we een verschil maken met elkaar. Ik illustreerde dit door iedereen op zijn telefoon te laten schijnen in het donker en daarmee ontstond de magie! Met elkaar kunnen we echt deze wereld verlichten.