Wat de sprekers van Hart In De Fik zo uniek maakt, is dat ze wellicht geen hele grote verhalen hebben, maar wel grote verhalen als het gaat over impact maken
— Wendy Edens Eventorganizer bij Het Succes

Hart In De Fik; hét platform vol lokale helden-verhalen over 'succesvol' een wereld van verschil maken

Impact maken is het nieuwe succes
— Kees Klomp

Hart In De Fik: Hét matchingsplatform voor het zoekers èn boekers van goede verhalen en inspirerende FIK-talks voor je event of bijeenkomst. Echte verhalen van gewone mensen die bijzondere dingen doen en een wereld van verschil maken. Voor zichzelf en de wereld om hen heen. Herkenbare verhalen van frisdenkers, changemakers en doeners die een uitdaging zagen en besloten zelf een onderdeel van de oplossing te worden. 

It all started when...

De kop is eraf. Bijzonder trots. Softlancering van ons platform www.hartindefik.nl....sinds september 2017....in betaversie ... een droom en een visie. Een verzameling van de mensen die ik in 5 jaar ondernemen heb ontmoet. Geïnspireerd door mijn gasten in talkshow You&Mies EN door mijn eigen TEDX avontuur. Gewone mensen met een bijzonder verhaal die een impact maken. Van een stadsmanager, een wijkagent, een theatermaker, een paralympiër, een rock-gitarist, een entrepreneur, een sociaal makelaar tot een dochter van een oud-minister.

Na een jaar van ontdekken, experimenteren, verbeteren en doorontwikkelen. Geholpen door de meedenkkracht van mijn eigen opdrachtgevers, netwerk EN storytellers. Maar bovenal door het 'handen uit de mouwen' werk van TEAM FIK. Co-creatie van de bovenste plank. Waarvoor diepe dank.

Hart In De Fik is een online platform waar je als bedrijf of (event)organisatie direct inspirerende talks kunt zoeken en boeken van frisdenkers, changemakers en doeners. Geen tussenkomst van een derde. Maar direct contact met degene die de talk verzorgt. Tenzij je advies en meedenkkracht wilt, dan bel je mij. Verder heb vind je heldere transparante all-in prijzen zodat je gelijk weet waar je aan toe bent. Geen gedoe achteraf. Geen massa-aanbod maar een beperkte selectie van herkenbare dicht-bij-huis-verhalen van bevlogen professionals die een wereld van verschil maken. Zelfs in een wereld die verandert. Die anderen met hun niet lullen maar poetsen verhaal een wereld van mogelijkheden tonen. Verhalen met impact. Verhalen waar je hart van in de fik gaat.  

Dagelijks komen er meer talks bij en ik ben de komende tijd aan het scouten naar experts die bevlogen kunnen vertellen. Dwars door de onderwerpen van de huidige maatschappij heen. Circulaire/betekenis economie, hacking, zorg, onderwijs, ondernemerschap, participatie, mvo, smart cities. Het doel is een binnen een jaar bijzonder gevarieerd aanbod van 100 talks. Met een brede afspiegeling van mensen en onderwerpen. Handpicked by me. Als een chef-kok in een bijzonder restaurant. Met als strenge stelregel: "Mijn hart moet van jou en je verhaal in de fik zijn gegaan. Want alleen dan weet ik dat je anderen ook kunt aanfikken met je verhaal."

Waarom de naam Hart In De Fik?

Het is voor mij een prachtig metafoor geïnspireerd door mijn eigen stad Rotterdam. We hebben hier ongelooflijk grote verschillen. Meer dan 176 culturen. Van wilde jonge honden tot onze dappere opa's en oma's die net na de oorlog met slechts een tientje in hun handen de stad met hun eigen handen een stad in puin hebben opgebouwd tot wat het nu is. Van arm tot rijk. Van Noord tot Zuid. We verschillen in deze stad op zoveel vlakken. Maar er is één ding van ons allemaal bindt en verbindt: Ons hart gaat in de fik van Rotterdam. En ongeacht wie je bent en waar je vandaan komt, als jouw hart in de fik gaat van Rotterdam, dan ben je voor ons een Rotterdammer. Dat geeft een enorm gevoel van saamhorigheid en samen bouwen aan een stad en een toekomst. Zelfs in de crisis gingen de handen in elkaar. Niet mooier maken dan het is. Niet lullen en geen mooie gladde praatjes, maar handen uit de mouwen en samen bouwen. We hebben hier veel respect voor mensen die moed tonen en zelf een verschil maken. Het gaat om je verhaal en niet om wie je bent. Daarom hebben we bij Hart In De Fik ook daarvoor gekozen. Je boekt het verhaal en niet de naam of persoon. En dat is voor mij ook gelijk het voorbeeld van hoe een groot verschil je met elkaar kunt maken in de wereld. Als je maar ontdekt wat je verbindt en niet wat je verschilt. En iedereen heeft iets waar zijn hart van in de fik gaat en wat mensen bijzonder maken. Waarmee ze een impact kunnen maken op de wereld om hen heen.

 

Ontdekken welke talks voor jouw bijeenkomst of event kunnen passen?

Doe het zelf: www.hartindefik.nl
Verrassende suggestie van Michèle: 010-261 32 23