De Schone Lei, parel aan de Kralingse Plas

De Schone Lei staat sinds jaar en dag hoog in mijn favoriete plekken om te eten in Rotterdam. Dus toen ik gevraagd werd om namens het foodblog Smaakspionnen hierover te schrijven, hoefde ik niet lang na te denken.

 

Ontdek je plekje

Onder het kopje ‘ontdek je plekje’ is De Schone Lei er zeker één binnen Rotterdam om te ervaren. Je moet er wel een beetje moeite voor doen om er te komen, zie het als een mooie Kralingse bossafari. Maar dan heb je ook iets. Naast dat je heerlijk kunt eten en de service heel gastvrij is, blijft het unieke uitzicht over het water met daarachter de skyline van Rotterdam echt de ‘kers op de taart’.

 

Gewaardeerde bistro

Dit is zo’n plek voor uiteenlopende gelegenheden. Een kwalitatief bistro-restaurant, waar je het hele jaar door met een vriend of vriendin lang gaat lunchen en in alle rust fijn kunt bijpraten. Waar je als groep terecht kunt voor uiteenlopende gelegenheden zoals een high-tea, barbecue of trouwerij. Maar zeker de plek waar ik in de zomer aan het einde van de middag graag met een frisse rosé neerstrijk op het terras om vervolgens een lange avond heerlijk te genieten van de ambiance, mooi eten en de schouwspel van licht over het water. Mijn tip is om wel te reserveren, want je bent zeker niet de enige die deze bistro weet te waarderen.

Onder het pseudoniem 'Miss Mundo' schrijf ik beleefverhalen en reviews voor de foodblog: De Smaakspionnen. Lees verder voor mijn hele beleving van De Schone Lei, parel aan de Kralingse Plas.