Thuis met Falkona's vegetarische Albanese Pasul

Thuis met Falkona's vegetarische Albanese Pasul

Laatst sprak ik af met Falkona Rexhepi, studente aan de Willem de Kooning academie in Rotterdam en toevallig ook 'mijn kind uit mijn hart'. Op het zonovergoten terras van ‘Lof der Zoetheid’ in Rotterdam-Noord ontstond een prachtig recht-uit-het-hart gesprek over haar vele tantes en zomervakanties in Kosovo die steevast gepaard gaan met heel veel liefde, gezelligheid en lekker eten.

De ondeugende boterkoek van oma Sparreboom

De ondeugende boterkoek van oma Sparreboom

Al sinds ik me kan herinneren, is daar iedere verjaardag of speciale dag de befaamde boterkoek van mijn oma Sparreboom. Als de kringen van een steentje die in een vijver plonst, zo ver rijkt de reputatie van mijn oma’s zoete traktatie. Waarbij je het steevast niet bij één stukje kan laten. Niet alleen mijn directe familie, maar zelfs de aangetrouwde familie zijn fan. Toen ik nog bij de KLM werkte, kreeg mijn oma de koosnaam ‘Baukje’, omdat ik af en toe een Hollandse boterkoek meekreeg voor de collega’s.

Thuis met Eva's Duitse Knoedel

Thuis met Eva's Duitse Knoedel

Eén ding wat ik heb geleerd van het reizen over de wereld is dat mensen, eten, culturen en verhalen onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden. Door eten en de gastvrijheid aan de keukentafel word je ook nog eens gevoed met warmte, inspiratie en dierbare momenten. Zodra mensen beginnen te praten over eten en ‘thuis’, dan breekt er een golf van herinneringen op iemand’s gezicht door. Voor de blogsite Smaakspionnen ga ik als 'special agent Miss Mundo' op een missie: “MissMundo en de 40 smaken” .  Op zoek naar die prachtige culturen en eetverhalen. Ik neem je mee op een avontuur. Langs mensen, hun verhalen en beleving.