Plons in het diepe

Jaren geleden besloot ik mijn bucketlist in de kast te leggen. Ik had nog zoveel wensen en in mijn beleving veel te weinig tijd. Dikke vette stress leverde het me op. Tango dansen in Argentinië, ballonvaren over de Serengeti, huskysafari door Lapland. Ik moest nog zoveel en zo weinig tijd.

Kleine hartendief
Na een dagje oppassen op kleine Ben en Lisanne en een toertje naar het idyllische geitenboerderijtje in Zoetermeer, zat Ben 's avonds fris gebadderd in zijn pyjama op de bank. "Mies, jij bent de allerliefste oppas." riep de kleine charmeur van de bank naar de keuken, waar ik de resten van ons avondeten. Maar het deed me ineens realiseren hoe simpel geluk kan zijn. Eenmaal die kleine bengels lekker ingestopt en voorgelezen, besloot ik het over een andere boeg te gooien.

Van wereldreiziger naar huismus
Ik maakte een lijst met wat ik allemaal al had beleefd in de afgelopen jaren. Met een wielerploeg naar Litouwen. Walvissen spotten in Californië en Kaapstad. Zeilen onder de Sydney Harbour Bridge. Safari in Kenia en Zuid-Afrika. Paardrijden door de bergen van Kazachstan. Wonen en werken op Ibiza. Naar een beautysalon in Teheran. Zwemmen met dolfijnen in het wild in het Caraïbische gebied. Vrijwilligerswerk in Afrika en Brazilië. De Chinese muur beklommen, de Verboden Stad bezocht, wandelen over de Copacabana en een burka gedragen in Saudie Arabië. De piramides in Egypte ontdekt en de piramides in Mexico beklommen. Carnaval op Curacao. Van Parijs naar Rotterdam in estafettetocht voor de Roparun. Heerlijke espresso drinken en schrijven in mijn dagboek in Little Italy, San Francisco en Alcatraz afgevinkt. Parachute gesprongen in Santa Cruz. In mijn eentje met een rugzak door ZuidoostAzië reizen en vrienden over de hele wereld. En nog heel veel meer…

Plonsen voor het goede doel
Ik had genoeg beleefd voor bijna een heel leven, was mijn conclusie. Het gaf me rust om 'thuis' te blijven en PAG. 6 heerlijk te genieten van het simpele geluk in mijn eigen stad Rotterdam. Maar na 7 jaar ging het toch weer een beetje kriebelen. Het hebben van een Bucketlijst daagt je namelijk ook op een leuke manier uit. Eén van de dingen die ik altijd al heb willen doen is het maken van een nieuwjaarsduik. Dus riep ik (TOFFE) vrienden op om mee te duiken. Maar dan wel voor het goede doel. Stichting Zeldzame Ziekten organiseerde de duik op Hoek Van Holland. Toffe vrienden Met zo'n heerlijk zonnetje was het natuurlijk duiken voor watjes. Maar goed, we waren superstoer met z'n allen. Zelfs kleine Felix van 6 jaar oud, besloot om met ons mee te plonsen. Hij is opgegroeid in Curacao. Het 'arme' schaap wist niet wat hem overkwam. Maar hij heeft het wel gedaan! Hoe stoer! Net als ondergetekende Patty, Robbert, Beke, en Toffe Vrienden van Project Tof Rosanne, John. Met aanmoediging van Tamara, Daniëlla en kleine broer van Felix, Maxim.

Nog een om het af te leren!
Duiken in de Noordzee was er één. Nu heb ik ook een vriend, laten we hem Henk noemen. En Henk heeft één van de leukste stamkroegen van Rotterdam. Henk organiseert dikwijls de mafste mini-evenement. Zo besloot hij ook met een opblaasbadje op zijn terras en een brandslang een alternatieve nieuwjaarsduik te organiseren. Aangezien mijn talkshow altijd bij Henk in het Halve Maatje is en ook dit weer voor het goede doel was, kon ik natuurlijk niet wegblijven. Met nog de blauwbibbers in mijn lijf van mijn eerste duik, lag ik twee uur later (iets minder elegant) in het badje op het terras van dit heerlijke Huiskamercafé in het Kleiwegkwartier. Aangezien mijn handdoek nog drijfnat was van mijn eerste duik, waren Peter en Henk zo galant om al hun droge theedoeken aan mij af te staan. 

Item bucketlist Nieuwjaarsduik: CHECK! CHECK. DUBBELCHECK.