How to build a serious business out of inspiration - opens a secret Michèle Sparreboom @michelesparrebm #TEDxRotterdam #AspiretoInspire #010
— TEDxRotterdam
@MicheleSparrebm lights our lights! Well done! #TEDxRotterdam”
— Maarten van der Schaal - Debatrix

Michèle is an energetic, inspiring and charismatic person. Her initiative, dedication and generosity make her a fantastic resource. Michèle demonstrated the ability to work effectively with a diverse group of people of widely varying cultures and backgrounds. I highly recommend Michèle as a host, speaker and inspirator. Robert Dilts - Author, Consultant, Founder of NLPU, California USA, Co-developer & Master Trainer of NLP


Zat in de zaal en je raakte iedereen!
— Simone Dijkman Leeuwenkamp - webredacteur CAK

Ik heb Michèle leren kennen als een warme en enthousiaste presentator. Zij heeft als host tijdens onze RotterdamRibRally, op een professionele en enthousiaste wijze de onderwerpen op de dag aan elkaar verbonden. Gelukkig wil zij dit weer doen voor de editie van 2016. Ik beveel haar van harte aan. 
Johan van Eekhout - Managing Partner Van Eekhout Groep en founder Stichting RibRallyRotterdam


Aspire to inspire- wat een mooi verhaal @TEDxRotterdam @MicheleSparrebm
— Femke Moonen - Talent Development Manager at Experis Nederland
 

"Haar oprechte interesse, warmte, kick-ass mentaliteit en betrokkenheid maken dat je het echt gaat geloven; namelijk DAT JE HET KAN! En wat kan je dan? Het verschil maken, je doel bereiken, ook al lijkt het ver weg en onbereikbaar." - Mariëlle Wildeboer HR Manager a.i. at Pereira Tax Consultants & Civil-law Notary


WOW WOW WOW WAT EEN POWERVROUW!!! Ik ben ontroerd van je mooie boodschap.
— Esther Nieuwenhuys - KLM Cabin Crew Service Center

Michèle Sparreboom, wat een topper! Ze kan improviseren waar nodig. Zo liet de techniek af en toe te wensen over en onze input vooraf was erg summier. Ze kan perfect inspelen op een gemêleerd publiek, zo waren er o.a. interviews met de burgemeester, maar ook met robuuste havenmedewerkers. Michèle was als presentatrice de kers op de taart op ons feest ter gelegenheid van het 150-jarig bestaan van ons bedrijf.
Xander Scheffel - General Manager  Schmitt Anchors & Chaincables B.V.


OMG Michèle Sparreboom! Zit je TEDTalk te bekijken en je ontroerd me...zo goed! Sjezus!
— Wendy Edens - Eventorganizer Het Succes

Tijdens de eerste Women Entrepreneurs in de Global Entrepreneurship Week Rotterdam wist Michèle Sparreboom met de talkshow 'She Makes It Happen' haar publiek en de tafelgasten op een inspirerende manier te boeien, maar bovenal met elkaar te verbinden. Gaaf wanneer er zo'n interactie ontstaat, dat is nou net de kunst die Michèle weet te creëren op een evenement."  Ellen ten Broecke-van Putten / INDIGO pr&communicatie - Global Entrepreneurship Week Rotterdam


She did it! And nailed it. Today. By doing something that sets her heart on fire: to inspire others and make serious business out of it.
Michèle Sparreboom is the light that ignited other lights. And she showed that today. To 900 people at #TEDxROTTERDAM. And I must say, nothing touches more than seeing someone shining bright, getting the most out of herself and making her dream come true. Right there in that moment on stage.
— Pauline van Rijckevorssel - Ondernemer

Michèle presenteerde onze opening van het eerste zelfredzaamheidslab in Europa door middel van een talkshow. Met haar sprankelende persoonlijkheid, humor en Rotterdamse directheid was ze voor ons de ideale host van de avond. Door het creëren van een intieme huiskamer-sfeer geeft ze iedereen direct een welkom gevoel. Tegelijkertijd zorgt ze voor inhoud en wijsheid door het stellen van de juiste vragen! Puur als dat ze is, gaat Michèle echt voor de kracht van de persoon en zijn/haar verhaal. Met haar bevlogen en oprechte persoonlijkheid verrast ze mensen niet alleen, ze presenteert, representeert, vertaalt en bouwt bruggen, zoals het een echte Rotterdamse betaamt.
Johan Hoogendijk - Fynder Foundation


Ik vond het een feest om met Michèle samen te werken.In onze zoektocht naar een rasechte Rotterdamse recht voor zijn raap presentatrice voor ons International Circusstad Festival werden we getipt om contact op te nemen met Michèle. Ondanks dat ze nog niets van circus en circusstad wist vonden we in ons eerste gesprek al gezamenlijke grond: over passie, risico, opstaan vallen en weer doorgaan, magie, bevlogenheid. De onderwerpen waar haar 'hart van in de fik gaat' pasten perfect bij onze missie en bevlogenheid van ons Internationale Circusstad Festival. Vijf dagen lang was zij samen met haar co-host Arno een geweldig duo en een op en top gastvrouw op het Schouwburgplein in Rotterdam. Met bergen energie, vrolijkheid, meedenkkracht en gedrevenheid. De volgende keer werken we heel graag weer met haar samen.
— Maaike van Langen – Artistiek directeur Internationaal Rotterdam Circusstad Festival


Michèle heeft de lancering van ons boek , 'Lijn 4 Over een kleurrijke stad in beweging', gepresenteerd en dat deed ze erg goed. Het enthousiasme spatte er vanaf. Dat gaf ons een boost. Want voor ons was het best spannend. Ze stelde de mensen die geïnterviewd werden op hun gemak waardoor het een ontspannende happening werd. En… we kregen louter positieve reacties na afloop. Daar deden we het voor. Wat ik van Michèle heb geleerd? Simpel: alles komt goed! In ons geval klopte dat helemaal. Dank!  Conny Rijken - Rijken & Jaarsma BV


Als tafelgast van Talkshow You&Mies ontdekte ik de grote kracht van Michèle is. Zij heeft de magie waarbij ze het bijzondere verhaal omhoog weet te krijgen achter de gewone mens. Met haar professionaliteit en persoonlijke bevlogenheid presenteert ze deze mensen en hun verhaal letterlijk om de buitenwereld mee te inspireren. Dat is wat zij bewerkstelligt. Ze opent ogen en brengt echt iets teweeg. Hoogleraar Beatrice de Graaf zegt altijd: "We hebben counter encounters in de wereld nodig" Mensen die verhalen en dingen vertellen, die wel goed gaan. Dat laat Michèle zien! Harten gaan in de fik en mensen gaan verder kijken. Door het horen, voelen en beleven van ontstaat er bewondering, verwondering, respect en waardering. Maar bovendien een warm gevoel. "Potverdikkie, de wereld zit gewoon WEL vol met toffe mensen. Dat laat jij zien Michèle!"
Caroline de Jager - Founder Go-PopUp


Toen ik Michèle leerde kennen, was ik direct onder de indruk van haar verhaal en haar kracht. Ik nodigde haar direct uit als gastspreker voor onze LNV Convention Day op 20 april in Lent.
Zij wist met haar lezing de deelnemers aan zich te binden, te inspireren en te enthousiasmeren. Durven, doen en doorzetten zijn onlosmakelijk met haar verbonden. Michèle weet als geen ander deze visie door te geven aan anderen.
Ingrid van der Aa - Home Staging in NL, België en Spanje | ondernemer | trainer & business coach | spreker


In mijn werk als projectmanager vergeet ik vaak te kijken naar de resultaten die ik in de tussentijd al wel heb behaald. Successen vieren. Ik wilde met mijn collega’s graag stilstaan bij de dingen die wij als afdeling het afgelopen jaar allemaal hebben bereikt. Daarvoor had ik wel iemand nodig die iets los kon maken bij mijn collega’s, iemand die niet alleen stilstaat bij successen maar die successen ook weet te vieren. Iemand die mij en mijn collega’s de energieboost mee kon geven voor 2015. Dat is gelukt! Michèle Sparreboom heeft onze werkgroep en deze middag op een zeer professionele manier en geheel in Rotterdamse stijl geleid. Daadkracht, inspiratie en energie door een combinatie te maken van persoonlijke verhalen en professionele successen van het afgelopen jaar met als eindresultaat een gezamenlijk gevoel van verbondenheid en trots. Het was een geslaagde en zeer inspirerende middag! Eunice Boereveen - Projectmanager Stadsontwikkeling


Michèle is een ondernemende vrouw met veel passie en bevlogenheid. Haar levensverhaal gaat over haar enorme doorzettingsvermogen en de wil om positief in het leven te staan en vooruit te komen. Ze weet met haar improvisatietalent en haar woorden en daden mensen te raken.
Zij wist op 15 oktober 2013 een klas VMBO leerlingen (14-16 jaar) muisstil te krijgen en met enerverende discussies hen te laten nadenken over de zin van het leven. Dit werd door de groep zeer goed ontvangen met oprechte bedankjes. Kortom: een top Inspirational spreker!
Chris Noordam - ONL voor ondernemers, Rotterdam Internet Valley, St. Jongeren Begeleiding Barendrecht


Michèle heeft onze Lentemarkt 2015 gepresenteerd in Oud Mathenesse. Michèle kwam vooraf alle ins & outs bespreken nou dat was al een feestje op zich. Ze neemt de tijd om goed naar je te luisteren en van al je wensen maakt ze aantekeningen. Op de Lentemarkt zelf ging ze in de vroege ochtend eerst de gehele markt rond om kennis te maken met iedereen, ik wist niet wat ik zag, dit was voor mij een teken dat ze geen onderscheid maakt en iedereen even belangrijk is. Tijdens de presentatie spat het enthousiasme eraf en ze betrekt de mensen erbij dus ons doel was behaald, dit dankzij Michèle. Michèle reageert snel op een situatie of verandering en daarom kan ze ook gemakkelijk improviseren. Michèle heeft een geweldige uitstraling dit in combinatie met een fijne stem en ook nog eens weten waar ze het over heeft, dit is voor mij de ideale mix van een goede presentatrice. Een goede presentatie maakt een evenement. Michèle bedankt.
Rob Kok, Wijkconciërge Gemeente Rotterdam / Woonbron 


Jeetje Michèle, door jouw 100 dagen Passie, Poet en Plezier-challenge ben ik 1000 kilometer gaan wandelen voor het Reumafonds en naar aanleiding daarvan heb ik een vriend met reuma weten te inspireren om te gaan snowboarden voor het Reumafonds. Naar aanleiding van mijn 1000 kilometer-challenge, ben ik de blog: Wanda Wandelt begonnen en word ik inmiddels als expert gezien op het gebied van mooie wandelroutes in Nederland. Het balletje is gaan rollen, wat mooi wat inspiratie kan doen! - Wanda Catsman - Community manager  SNS Bank en blogger bij WandaWandelt.nl


Soms kom ik wel eens van die mensen tegen waarvan ik zeg DIE IS ECHT!
Zo iemand die straalt en waarbij de wereld mee gaat stralen. Ik weet niet WAT en HOE Michèle het doet ... maar zij heeft het talent om vuurtjes aan te wakkeren waardoor dingen gebeuren en mensen tot leven komen. Inmiddels heb ik dankzij Michèle meerdere 30 dagen challenges gedaan met als resultaat 12 kilo afgevallen. Daarnaast hielp ze mij m.b.t. het schrijven van mijn e-boek, De 8 schatten van Santiago. En wat er toen gebeurde was echt SUPER VET. Nadat ik mijn boek-plannen etaleerde op facebook kwamen er heel veel positieve reacties over mee redigeren, voorwoord schrijven, al een aantal boeken verkocht EN een uitgever die met me in contact wil komen.” - John van der Sluis - Eigenaar #LopendStilstaan


Ik heb een workshop van Michèle gevolgd bij #metzonderwerk in Rotterdam in april 2013. Ik vond het fantastisch. Michèle is een superenthousiast persoon, ze durft zichzelf volledig te laten zien, ze heeft een briljant en persoonlijk verhaal en hele slimme trainingsoefeningen. En ze heeft mijn liefde voor Rotterdam aangewakkerd. Een absolute aanrader!
Thijs de Beus - Verpleegkundige in opleiding bij het UMC en de HU


In oktober 2012 nam ik deel aan ''de 30 dagen challenge'' die Michèle organiseerde. Het heeft mij verder op weg geholpen met het verwezenlijken van een van mijn dromen. Met haar positieve energie en kritische vragen is ze in staat om een open groepssfeer te creëren, waarbij mensen elkaar verder helpen met het doel dat ze voor ogen hebben. 
Maarten van der Zanden - HR Consultant / Trainer


Michèle staat voor een ongekende dosis power, levenslust, mensenkennis, vertrouwen, sensitiviteit én invoelingsvermogen....In combinatie met heerlijk Rotterdamse nuchterheid! Thank YOU Mies!” 

Esther van der Leer - Front Office a.i. bij SKVR & freelance communicatie & PR opdrachten