BUCKETLIST OF UNLIVED DREAMS AND FUN STUFF

Op mijn 40e besloot ik mijn bucketlist weer eens van stal te halen.
Gewoon om het plezier te hebben.
Simpel geluk toe te voegen, waar ik anders geen tijd voor maak of uitstel. 

 

#1. TEDXROTTERDAM

Mijn droom is om ooit een TED-talk te geven. Supertof om dit in mijn eigen mooie Rotterdam te doen.

AFGEVINKT!

 

#2. BOEK SCHRIJVEN

Ik schreef mee aan drie boeken van anderen. Hoog tijd om ook een keer mijn eigen boek te schrijven en publiceren.

 

#3. SLAPEN IN EEN BOOMHUT

Ik heb echt een enorm fascinatie voor van die prachtige boomhutten. Ik vind Treehouse Masters echt geweldig. Dus het lijkt me fantastisch ooit in zo'n bijzondere boomhut te slapen.

 

#4. SLAPEN IN EEN BEACH HOUSE

Hetzelfde geldt voor een huis op het strand. Ik heb zo'n fascinatie voor zee, zeelucht, strand en het licht aan zee. Ik wil dolgraag een keer 's ochtends wakker worden met de meeuwen voor de deur. 

 

#5. PASTA LEREN MAKEN VAN EEN ECHTE ITALIAANSE OMA/MAMA

Bijna niets kan me gelukkiger maken dan lekker eten. De passie voor eten is puur genot. Daarom zou ik eens van zo'n echte traditionele bevlogen mama/nona pasta willen leren maken. Ik wil de beste verse pasta en pastasaus ooit leren maken. Als meisje van 12 waren we een zomer in Sardinië bij een Italiaanse familie. Ik vergeet nooit de passie voor eten die ze hadden.

 

#6. ARGENTIJNSE TANGO LEREN DANSEN VAN EEN ECHTE ARGENTIJN.

Ik ben en blijf een dansmarieke. Als sinds ik een meisje van 4 was. De Argentijnse tango fascineert me. De passie, de connectie tussen man en vrouw. Ongelooflijk dicht tegen elkaar aan dansen. Leiden en laten leiden. Met elkaar meebewegen. Net zoals bij Kizomba wat ik heerlijk vind om te doen.

 

#7. ZELF EEN VLIEGTUIG BESTUREN

Na negen jaar als stewardess voor KLM te hebben gevlogen, heb ik altijd mijn passie voor het vliegen behouden. Het geeft me absoluut een gevoel van vrijheid. 

 

#8. DE EINDDANS VAN DIRTY DANCING NADOEN INCLUSIEF DE LIFT

Guilty pleasure uit mijn jeugd. Wellicht vergt het op mijn 41e met mijn goddelijke rondingen een American Football player die me omhoog krijgt, maar so be it. If it get's the job done, we will make it work :-)

 

#9. EEN EIGEN THEATER/CABARET VOORSTELLING MAKEN

Als ik kijk naar Ali B. dan kan ik alleen maar vol bewondering kijken. Humor, authenticiteit, eerlijkheid, ogen openen, jezelf laten zien. Mensen inspireren, raken en vermaken. Hij is absoluut een van mijn rolmodellen daarin en het lijkt me geweldig een mooi stuk te maken voor mensen.

 

#10. EEN AKOESTISCH OPTREDEN GEVEN

Let wel... ik heb nog nooit zangles gehad. Ik klink wellicht als Bonnie Tyler met een keelontsteking. Maar het kan me niet schelen. Het lijkt me geweldig. Zo'n gitarist erbij. 

 

#11. 500 ROTTERDAMSE POP-UP HUISKAMERS VOOR OUDEREN

Het lijkt me briljant om op hetzelfde moment, 500 kleine Rotterdamse 'huiskamers' open te stellen en daar met elkaar goddelijk ouderwets lekker te koken voor onze ouwetjes uit de buurt. Gewoon klein en behapbaar. Koken zoals ze vroeger kookten. Om ze te voeden met blijheid. Ze een beetje liefdevolle warme persoonlijke aandacht te geven, die ze zo verdienen. En tegelijkertijd een wereld van verschil te maken in onze stad. Zodat we hen ook nadien wat vaker te eten uitnodigen of even bij ze langsgaan voor een bakkie en een kaakie.

 

#12.BARISTA WORDEN

Koffie lost alle problemen in de wereld op zeg ik altijd. Bakkie pleur, bakkie troost, bakkie leut, bijbep-bakkie. Ik kan echt dolgelukkig worden van mooie sterke zwarte koffie. Over de hele wereld, van Sydney tot Kaapstad en San Francisco, heb ik mijn dromen en meest creatieve plannen gesmeed in goede koffiebarretjes.

 

#13.PROUD MARY VAN TINA TURNER LIVE ZINGEN

Vraag me niet waarom. Maar dit nummer maakt dat ik echt volledig uit mijn dak kan gaan. Hahaha. Geniaal. Lijkt me heerlijk om helemaal los te gaan op dit nummer.

 

#14.ONLINE TALKSHOW MET PUBLIEK

Nu doe ik mijn talkshow al voor bedrijven. Daarnaast heb ik een talkshow op locatie met gewone Rotterdammers met een bijzonder verhaal die een verschil maken. Voor zichzelf en de wereld om hen heen. De wereld zit vol bijzondere mensen met een verhaal waar je hart van in de fik gaat. Het lijkt me heerlijk om het concept talkshow via een online uitzending te maken. En dan met mooie gasten die een podium verdienen. Omdat ze flipping inspirerend zijn. Met live publiek, dichters en muziek. Tja... een guilty pleasure. Ik kan namelijk echt 'aan' gaan van mensen die een verschil maken en laten zien dat iets wél kan. :-)

 

#15.HUSKYSAFARI EN SLAPEN IN EEN IGLO IN LAPLAND

Ooit zag ik tijdens een van mijn vluchten 's nachts het Noorderlicht. Briljant. Toen ik later foto's zag van Lapland en Huskytochten, was ik verkocht. Deze mag op het lijstje. 

 

#16. BLOEDDONOR WORDEN

Ik ben al sinds mijn 18e orgaandonor en ook sta ik ingeschreven als stamceldonor. Al heel lang staat op mijn lijstje, bloed donor worden. Inmiddels heb ik op 18 januari 2017 de intake, de medische en bloedtesten gehad. Nu wachten op wanneer ik de eerste keer bloed mag doneren.

 

#17. POP-UP KOFFIEBAR/BOOKSHOP

Ik zou wel eens een maand een eigen koffiebar annex bookshop willen hebben. Bijvoorbeeld een maand lang inspirerende toffe luister&geniet-sessies laten plaatsvinden waardoor mensen geïnspireerd raken over zichzelf en hun leven en vervolgens in niet-lullen-maar-poetsen-stijl de wereld gaan veroveren. 

 

#18.EIGEN MAGAZINE

Gewoon één keer. Omdat het me geweldig lijkt een inspirerend magazine te maken vol kick-ass verhalen van de mensen die ik onderweg tegenkom en die mij zo ongelooflijk inspireren over het leven.

 

#19.MET MIJN MOEDER TERUG NAAR IBIZA

Ibiza heeft een speciale betekenis voor ons. Ik heb er gewerkt. We hebben er prachtige tijden beleefd met mijn zusje Daniëlle, die daar de tijd van haar leven had. Mijn moeder heeft daar haar grote liefde, de Fransman Yvon, ontmoet. Helaas zijn zowel mijn zusje als Yvon al lang geleden overleden. Het lijkt me geweldig om weer eens samen daar naartoe te gaan. Een mooie memory trip.

 

#20.HENNA TATTOO

 

#21. WADLOPEN

 

#22.ONDERDEEL ZIJN VAN EEN KOOKCLUB

Eén keer per maand goddelijk koken, eten, mooie wijnen drinken en genieten van goede gesprekken met een fijn gezelschap.

 

#23.ROME BEZOEKEN

Ik ben bijna over de hele wereld geweest. Maar Rome... nog geen weg bewandeld die daar naartoe leidt. :-)

 

#24.PELGRIMSROUTE NAAR SANTIAGO DE COMPOSTELA FIETSEN

Gewoon omdat ik een bloedhekel heb aan lopen, maar het heerlijk vind om te fietsen.

 

#25.PIANO LEREN SPELEN OF SAXOFOON

Tja, vroeger had ik een vaag moment waarin ik Berdien Stenberg geweldig vond en dus op dwarsfluitles ging. Tegen het advies van mijn pa in die zei: "Ga piano leren spelen".... Nooit te oud om te leren. Of misschien toch Candy Dulfer achterna...met een saxofoon.

 

#26. TROUWEN MET DE LEUKSTE VENT OP AARDE

Ik heb nooit de droom gehad om te trouwen. Wellicht zat ik op het toilet, toen dat dromerige-prinsessen-gen werd uitgedeeld...Ik heb ook braaf geluisterd naar het liedje: Trouw niet voor je 40 bent. En toch... nu ik alles in mijn leven gewoon supertof voor elkaar heb in mijn leven en volop geniet, lijkt het me toch nog eens ontzettend leuk om volmondig JA tegen iemand te zeggen en te weten: met jou wordt het nog leuker ... oud worden.   

 

#27. LEREN JONGLEREN

Schijnt heel goed voor je koppie te zijn :-)   

 

#28. WIJNCURSUS DOEN

Ik kan echt heel blij worden van een mooie wijn. Liefst rood. Lijkt me bijzonder leuk om er meer van te weten te komen.

 

#29. CULINAIRE RONDREIS DOOR TOSCANE

Need I say more?

 

#30. VLIEGEREN

Vroeger toen we gingen vliegeren, liet ik de vlieger een aantal keer los.... nooit meer gevliegerd sindsdien.... 

 

#31. PAARDRIJDEN OVER HET STRAND

Lijkt me heerlijk

 

#32. GRANNY SQUARE LEREN HAKEN EN ZO EEN PLAID MAKEN

Ik ben niet echt creatief op het knutselvlak, maar ik heb altijd al een plaid willen maken.

 

#33. CURSUS IMPROVISATIETHEATER 

Dit was jarenlang een mindfuck van mij. Na een workshop tijdens de Geluksroute Haarlem ben ik om. 

 

#34. MIJN EIGEN JURK NAAIEN

Zie 32.... 

 

#35. HUISKAMERCABARET MAKEN

Je hebt toch wel eens van die huiskamerconcerten... waarom niet een huiskamer cabaret? Lijkt me geweldig om iets te creëren waar we ogen openen en mensen laten lachen.

 

#36. VAKANTIEHUIS of WONEN IN ZEELAND / AAN ZEE

Sinds mijn vriendin een aantal jaar geleden naar Schouwen-Duivenland is verhuisd, ben ik straalverliefd geworden op dit paradijs op slechts een uur van Rotterdam. Mijn droom is een tweede huis op Schouwen-Duivenland te hebben, waar je heerlijk met vrienden en familie van quality time kunt genieten.

 

#37. WONEN IN MIJN DROOMHUIS

Zo'n genietplek waar je 's ochtends met een grijns op je gezicht naast de leukste vent van de wereld wakker wordt, omdat het je een geweldig fijn thuis biedt voor jou en je gezin. Waar je met familie en vrienden rondom een heerlijk grote tafel kunt genieten van liefde, warmte, gezelligheid, heerlijk eten, mooie wijn, goede koffie en bijzondere gesprekken. Zo'n plek waar je je de rijkste vrouw op aarde voelt, omdat je een plek hebt die je kunt delen met de mensen van wie je zo houdt.

 

#38. PARAGLIDEN

Dat gevoel van kunnen vliegen......

 

#39. IEDERE DAG EEN GLIMLACH OP IEMANDS GEZICHT TOVEREN

Niet zo moois als iemands ogen die gaan stralen wanneer iemand lacht. Iemand een beetje oprechte liefde, aandacht en warmte geven, waardoor iemand 'aan'gaat. Noem het de hippie in mij....

 

#40. DE WERELD EEN BEETJE FIJNER, WARMER, LEUKER, LIEFDEVOLLER, MOOIER EN INSPIRENDER ACHTERLATEN

 

#41. TRADITIONELE JAPANSE THEECEREMONIE MEEMAKEN

 

#42. EIGEN INSPIRATIEKAARTENDECK MAKEN

 

#43. OEROL

 

#44TEKENFILM INSPREKEN

 

#45. SUCCESVOL BLOGGER WORDEN

Naast de blogs op deze site, schrijf ik ook maandelijks als gastblogger voor Smaakspionnen en DannyLindner.nl. Voor Active Sports Premium Club interview ik voor hun Breakthrough-serie hun leden over hun persoonlijke verhaal.

#46. LUCHTBALLON VAREN

(LIEFST OVER DE SERENGETI BIJ ZONSOPGANG/-ONDERGANG, MAAR ZEELAND IS OOK LEUK)

Ooit had ik al hoogtevrees als ik op een krant stond. Maar dat heb ik grotendeels overwonnen. Het lijkt me geweldig om ballon te varen terwijl de wilde Afrikaanse dieren onder je door lopen. Ik ben vaak op safari geweest en die pure natuur fascineert me mateloos en raakt me diep. Het lijkt me geweldig om dit nog ooit te beleven.

 

#47. LEREN MOESTUINIEREN

Ik ben echt een moestuinibeet....toch zou ik het graag willen leren

 

#48. IMKEREN

 

#49. SCHAPEN HERDEN

De Alchemist is een van mijn favoriete boeken....

 

#50. EIGEN MOKKENSERIE MAKEN

Terug naar de koffie. Ik ben gek op sterke zwarte koffie in heerlijke mokken met een toffe tekst erop. Ooit zou ik mijn eigen mokken nog wel eens in mijn handen willen houden.

 

#WISHLIST OM TE INTERVIEWEN

RECHT-UIT-HET-HART MENSEN DIE IK DOLGRAAG ZOU INTERVIEWEN OVER HUN HART-IN-DE-FIK-VERHAAL

 

ALI B.

ERICA TERPSTRA

MIES BOUWMAN

JOHNNY DE MOL

MALALA YOUSAFZAI

BURGERMEESTER ABOUTALEB

MICHAELA DE PRINCE

CONNY JANSSEN

MENNO KUYER

ERIK VAN HET ZELFDE