Lagom, de Zweedse kunst van een leven in balans

Al een tijdje ben ik gefascineerd door de noordelijke levenskunsten van bv. het Deense Hygge en het Zweedse Lagom. Ik probeer iedere keer meer een bewuste consument te zijn en mijn 'footprint' op de aarde kleiner en kleiner te maken, om iets moois achter te laten voor mijn neefjes en nichtjes en de kinderen van vrienden. Maar tegelijkertijd ben ik ook een echte 'stier'. Ik hou ook van mooie dingen, knusheid, comfort, gezelligheid en een fijn leven. Ik geloof ook niet dat een bewuster leven een 'sober' of 'armer' leven betekent. Ik hou van het rijke gevoel wat bijvoorbeeld natuurlijke ambachtelijke producten je geven. Dus ben ik heel nieuwsgierig hoe ik die twee elementen van een bewust leven en een fijn, comfortabel leven, kan laten samen gaan. 

Zo kwam ik al struinend door een heerlijk lokale Rotterdamse boekenwinkel het boekje 'Lagom, de Zweedse kunst van een bewust leven tegen van Linnea Dunne. Zoals ze zelf Lagom beschrijft: de levenskunst van "Niet teveel, niet te weinig, maar precies genoeg". 

Korte verhalen wisselen af met kleine praktische bewustwordingstips en foto's met een enorme feelgoodfactor. Van vormgeving in je interieur tot heerlijk comfort eten. Van natuur en vrije tijd tot je kledingkast, werk, relaties en vriendschappen. Noem maar op. Het leert je hoe je een gelukkiger en bewuster leven kunt leiden. In je privé, in je werk, voor een beter en bewust leven. Quality time. Geluk. Als opvolger van het Deense hygge draait het bij het Zweedse lagom allemaal om balans. Niet voor niets zijn de Zweden een van de gelukkigste volken ter wereld! 

Lagom brengt je in één oogopslag op de hoogte van alle ins en outs van deze nieuwe levensstijl. Door lagom te leven kun je:

 


  • bijdragen aan een schoner milieu

  • je balans tussen werk en privé verbeteren

  • in een opgeruimd huis wonen

  • een bewustere consument worden

  • tijd en aandacht besteden aan de mensen van wie je houdt

  • lekker eten op zijn Zweeds

  • Zelf je planten en kruiden kweken en verzamelen

 

Zelf lezen of een inspirerend kado geven? Bij YouBeDo bestel je dit boek en gaat een percentage van je aankoop naar een goed doel.