Lagom, de Zweedse kunst van een leven in balans

Lagom, de Zweedse kunst van een leven in balans

Al een tijdje ben ik gefascineerd door de noordelijke levenskunsten van bv. het Deense Hygge en het Zweedse Lagom. Ik probeer iedere keer meer een bewuste consument te zijn en mijn 'footprint' op de aarde kleiner en kleiner te maken, om iets moois achter te laten voor mijn neefjes en nichtjes en de kinderen van vrienden. Maar tegelijkertijd ben ik ook een echte 'stier'. Ik hou ook van mooie dingen, knusheid, comfort, gezelligheid en een fijn leven.

Durftevragen en de kracht van sociale overwaarde

Durftevragen en de kracht van sociale overwaarde

Dit boek heeft voor mij echt een wereld van verschil gemaakt. Toen ik in juni 2012 nog 30 dagen had voordat mijn WW-uitkering over zou gaan in een sociale dienst uitkering, besloot ik mezelf een 30 dagen challenge te geven. Of ik in 30 dagen mijn eigen droomjob kon creëren. Ik raakte in contact met het Durftevragen netwerk en dit heerlijke boek: Durftevragen en de kracht van Sociale Overwaarde van Fannie Koerts en Nils Roemen. 

De Kunst van het Vragen - Amanda Palmer

De Kunst van het Vragen - Amanda Palmer

Amanda Palmer is Amerikaans zangeres, pianiste en componiste. Ooit begon ze als 'living statue'. Toen ze een onenigheid met haar platenmaatschappij kreeg over de investering in het haar nieuwe album, tour en 'artbook' , besloot ze in 2012 via crowdfunding dit te gaan financiëren. Ze had $100,000 nodig en vroeg haar fans om mee te doen. Al snel haalde ze meer dan 1 miljoen dollar op via 25,000 backers/fans. Daarmee werd ze het meest succesvolle 'Kickstarter'-project ooit!

Eleven Rings, the soul of succes - Phil Jackson

Eleven Rings, the soul of succes - Phil Jackson

Ik heb een ongelooflijke fascinatie voor inspirerende en succesvolle leiders die doen en geloven waar ze in hun 'core' voor staan. Voor mij is Phil Jackson zo'n leider. Als succesvolste NBA-basketbal coach ooit en Zen-master is hij de geniale combinatie van een intellectueel met een interesse in Oosterse wijsheid. Hij gebruikte als manager van o.a. The Lakers & The Chicago Bulls o.a. yoga, Buddhisme, mindfulness en meditatie om sporthelden zoals Michael Jordan, Shaquille O’Neal, Kobe Bryant & Dennis Rodman te managen.